Politica de confidentialitate BUNZL DISTRIBUTIE SRL

Acest document explica modul in care BUNZL Distributie SRL, cu sediul in BUCHAREST WEST LOGISTICS PARK, CLADIREA C, UNITATEA C01, Str. DE 287/1, Sat Dragomiresti-Deal, Comuna Dragomiresti-Vale, Judet Ilfov, inregistrata sub numarul J23/2614/2007, cod fiscal RO8808509 colecteaza si foloseste datele dumneavoastra personale furnizate prin intermediul prezentului web-site.
Datele personale sunt acele informatii care va pot identifica – precum numele, adresa de email sau numarul de telefon. Informatiile personale reprezinta o resursa importanta pentru noi si astfel le folosim cu responsabilitate si le stocam in siguranta. De aceea, prin prezenta politica ne propunem sa va informam asupra modului in care prelucram datele Dvs. iar daca aveti nelamuriri sau daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cum sunt utilizate datele dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati.
Avand in vedere ca prin intermediul web-site-ul nostru se pot face plati, va rugam sa nu ne furnizati niciun fel de date personale, respectiv sa nu procedati la completarea diverselor formulare disponibile pe web-site-ul nostru daca nu aveti 18 ani impliniti. Daca vom observa ca date personale au fost furnizate de catre o persoana cu varsta mai mica de 18 ani, acestea vor fi sterse in cel mai scurt timp, fara nicio raspundere din partea Societatii noastre.
De asemenea, va rugam sa ne furnizati intotdeauna date corecte si actuale si sa ne anuntati ori de cate intervin schimbari ale acestora.
In masura in care, in diverse situatii descrise mai jos, ne veti furniza date personale ce apartin unei alte persoane, va rugam sa va asigurati ca ati obtinut in prealabil consimtamantul acesteia pentru a ni le furniza. In cazul in care va trebui sa utilizam datele furnizate pentru a va contacta, iar acestea nu va apartin, va trebui sa informam persoana ale carei date ne-au fost furnizate despre sursa acestora, adica despre faptul ca acestea ne-au fost furnizate de catre Dvs.
In toate situatiile in care accesati web-site-ul nostru, vom putea colecta in mod pasiv si date precum: adresa de IP a device-ului folosit de Dvs., tipul device-ului, tipul de browser pe care il folositi, precum și orice termeni de căutare pe care îi introduceți pe web-site-ul nostru. Serverul nostru web procedeaza la agregarea acestor informații pentru a monitoriza nivelul de activitate pe web-site-ul nostru, pentru a evalua eficacitatea acestuia și pentru a imbunatati conținutul, pentru a va face vizita o experienta usoara si placuta. Aceste date sunt colectate insa anonim, asa incat nu pot conduce la identificarea Dvs.

CE DATE PERSONALE PRELUCRAM SI IN ce scop?

Datele dumneavoastra personale pot fi prelucrate in urmatoarele scopuri:
(i) Executarea comenzilor care include: preluarea acestora, livrarea produselor, procesarea platilor, gestionarea retururilor, intocmirea evidentelor financiar-contabile, situatie in care vom prelucra date precum: numar de telefon, adresa de email, denumirea, numarul de inregistrare si codul fiscal al companiei in numele careia faceti comanda, adresa de livrare si de facturare, produse comandate, iar optional: nume si prenumele Dvs., banca si contul bancar.

In functie de modalitatea de plata, am putea sa colectam si contul bancar din care se face plata chiar daca nu l-ati indicat in formularul de comanda.

In cazul platilor in-line, web-site-ul nostru va va directiona catre platforma procesatorului de plati, asa incat, datele aferente platii respective, respectiv cele privitoare la cardul bancar, numarul acestuia, codul CVC, vor fi prelucrate de catre acest procesator, in nume propriu, in calitate de operator de date, potrivit propriilor politici de protectia datelor, sens in care va rugam sa citititi aceste conditii puse la dispozitia publicului, pentru informare, de catre procesatorul de plati.

Adresa de email va putea fi folosita si pentru a va trimite un mesaj de confirmare a comenzii, in scopul de a ne asigura ca Dvs. ati plasat comanda respectiva, iar daca nu, sa o puteti anula.

(ii) Derularea corespondentei cu Dvs. atunci cand alegeti sa ne contactati prin utilizarea formularului nostru de contact sau utilizand alte date si modalitati de a ne contacta, disponibile in pagina noastra de contact. Asadar, scopul este acela de a raspunde intrebarilor sau solicitarilor Dvs., de a va oferi suport si indrumari, de a va furniza orice alte informatii de care ati avea nevoie, sens in care vom prelucra date personale precum: nume si prenume, adresa de email, numar de telefon, judet, date inscrise in cuprinsul mesajului pe care ni-l transmiteti in mod voluntar.

(iii) Newsletters: daca acest serviciu va fi disponibil pe web-site-ul nostru sau in orice alta situatie in care va veti abona la “newsletters”, datele Dvs. personale, precum numarul de telefon si/sau adresa de email vor fi prelucrate in scopul de a va transmite informatii si noutati despre produsele si ofertele noastre, despre diverse campanii pe care le vom organiza, Plasarea de comenzi la noi nu este niciodata conditionata de abonarea la primirea de astfel de comunicari comerciale.
Nu reprezinta comunicari comerciale, in sensul prezentei sectiuni, primirea de email-uri sau sms-uri cu privire la confirmarea primirii unei comenzi din partea Dvs. sau transmiterea de mesaje de tip sondaj, dupa cum este mentionat mai jos.
(iv) Sondaj: Este posibil ca, in anumite situatiei, sa ne dorim sa va cunoastem parerea despre prpodusele noastre, situatie in care am putea derula anumite sondaje de satisfactie in randul clientilor nostri, fie direct, fie prin intermediul unor furnizori de servicii de sondare. Prin urmare, s-ar putea sa va contactam prin email sau sms in acest scop si ne-ar bucura daca ati raspunde acestora, fara a fi, insa, obligat la aceasta.

Impartasim informatiile dvs. personale?

Exista aceasta posibilitate, insa atunci cand este necesar sa impartasim date personale, vom transmite doar datele absolut necesare atingerii scopului prelucrarii. De fiecare data ne vom asigura de implementarea masurilor necesare pentru asigurarea confidentialitatii si securitatii datelor personale, astfel incat datele sa ramana protejate si sa fie utilizate corespunzator de catre orice terta parte.
Prin urmare, in functie de scopul prelucrarii, datele vor putea fi dezvaluite unor terte persoane, care pot actiona, fie in calitate de operatori de date, ceea ce inseamna ca prelucreaza datele personale, in nume propriu, fie in calitate de imputerniciti ai nostri, adica prelucreaza datele personale in numele nostrum astfel:

• Pentru derularea relatiei contractuale aferenta comenzilor plasate, datele personale vor putea fi transmise catre: banci partenere sau procesatorul de plati, firme de curierat, furnizori de servicii de call center, alti parteneri care, prin prestarea serviciilor catre noi legate de comenzile Dvs., vor avea nevoie de anumite date personale.

• Datele furnizate prin formularul nostru de contact sau prin care alte modalitati, prelucrate in scopurile descrise mai sus, vor fi folosite doar de catre angajatii nostri pentru a raspunde mesajelor primite. In functie de scopul mesajului, datele personale ar putea fi transmise unor furnizori de servicii, precum consultanti de marketing, avocati sau autoritatilor publice.

• Pentru a va putea transmite mesaje de natura comerciala sau pentru a derula sondaje de satisfactie, am putea folosi serviciile unor furnizori de servicii de direct marketing sau de sondare a opiniei publice.

In toate situatiile de furnizare a datelor personale prin intermediul web-site-ului nostru, la aceste date ar putea avea acces furnizorii nostri de servicii de mententanta IT, furnizorul serviciului de hosting al web-site-ului nostru, alti furnizori care vor avea acces la date doar in masura necesara prestarii serviciilor catre noi, numai pentru perioada necesara prestarii acestora si doar la datele absolut necesare prestarii serviciilor. Ne vom asigura in toate cazurile ca furnizorii nostri si-au asumat obligatii de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Transferam date personale in afara tarii?

In anumite cazuri poate fi necesar transferul anumitor date in afara tarii, de exemplu pentru onorarea unei comenzi catre societati de curierat. In aceste cazuri, ne straduim sa punem in practica protectiile necesare pentru a ne asigura ca informatiile personale sa ramana protejate si sa fie utilizate corespunzator indiferent de locatia geografica. Aceste transferuri sunt realizate in temeiul unor acorduri de confidentialitate, daca acestea se impun, sau a unor garantii adecvate daca exista transferuri in afara Spatiului Economic European.

Cat timp stocam datele dvs. Personale?

Stocam datele dumneavoastra doar atat cat ne sunt necesare, in functie de scopul prelucrarii, astfel:
In ceea ce priveste datele prelucrate in contextul plasarii unei comenzi, pentru indeplinirea obligatiilor financiar-contabile, datele personale vor putea fi stocate pe perioada impusa de dispozitiile legale din domeniul financiar-contabil (5 sau 10 ani de la finalulul anului in care a a fost finalizat procesul aferent unei comenzi) sau cat timp va fi necesar pentru aparea drepturilor noastre in cazul apartiei unui incident (pe perioada termenelor de prescriptie legale).
In ceea ce priveste datele prelucrate in scopul derularii comunicarilor, acestea vor fi prelucrate pentru periaoda necesara atingerii scopului comunicarii dintre noi si dupa aceasta in masura in care este necesar, pentru apararea drepturilor noastre, pentru perioadele permise de dispozitiile legale.
In situatia prelucrarii datelor in contextual transmiterii de mesaje comerciale de tip newsletters, datele vor fi prelucrate pana la dezabonare, adica pana la retragerea de catre dumneavoastra a consimtamantului, acordat pentru primirea de astfel de comunicari comerciale. Veti avea posibilitatea de a va dezabona de la primirea unor astfel de mesaje oricand si cu ocazia fiecarui mesaj trimis de catre noi in acest sens.
In situatia derularii de sondaje de satisfactie, datele furnizate vor putea fi prelucrate pana la finalizarea procesului de sondare, analizarea rapoartelor si extragerea informatiilor relevante.

TEMEIUL JURIDIC AL PRELUCRARII DATELOR

• prelucrarea datelor in scop onorarii comenzilor are ca temei juridic executarea contractului, si a oricaror solicitari legate de acestea (art. 6 alin. 1 lit. b) din GDPR) dar si indeplinirea unor obligatii legale, respectiv ale celor prevazute de legislatia din domeniul comertului electronic, al protectiei consumatorului sau financiar-contabil (art. 6 alin. 1 lit. c) din GDPR);
• pentru a raspunde solicitarilor si intrebarilor Dvs., datele vor fi prelucrate, primordial, in temeiul consimtamantului Dvs. (art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR) pe care ni-l oferiti in mod implicit prin faptul ca alegeti sa intrati in contact cu noi sau, in functie de scopul mesajului primit sau continutul acestuia, am putea avea un alt temei juridic al prelucrarii, precum interesul nostru legitim (art. 6 alin. 1 lit. f) din GDPR);
• prelucrarea datelor in scopul transmiterii de comunicari comerciale (newsletters) are ca temei juridic consimtamantul Dvs., exprimat explicit prin bifarea casutei corespunzatoare primirii acestora;
• prelucrarea datelor in scopul derularii sondajelor de satisfactie are ca temei juridic interesul nostru legitim de a ne imbunatati produsele si serviciile oferite (art. 6 alin. 1 lit. f) din GDPR).

SECURITATE

Ne-am asigurat de implementarea de masuri adecvate de securitate a datelor personale impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, divulgarii neautorizate, accesului neautorizat, fie ele accidentale sau ilegale. Personalul nostru este instruit in ceea ce priveste modul in care trebuie sa gestioneze datele personale, clientii si furnizorii nostri isi asuma, la randul lor, obligatii de confidentialitate, iar sistemele noastre informatice sunt astfel protejate incat sa previna, pe cat permite tehnologia de la acest moment, incidentele de securitate.

In ceea ce priveste web-site-ul nostru, exista masuri de securitate pentru serverele care gazduiesc web-site-ul nostru, si care includ antivirus, firewall, control regulat al securitatii si scanari de securitate, testari ale vulnerabilitatilor, sisteme de testare a intruziunilor. Combinam trei solutii de firewall hardware pentru a ne putea apara de cele mai virulente atacuri de tip DDOS si nu numai.

Securitatea fizica a serverelor noastre este asigurata astfel:
• Acces electronic prin card magnetic.
• Obiectivul este protejat monitorizat si securizat impotriva efractiilor.
• Monitorizare 24x7x365 de catre NOC.
• Supraveghere, monitorizare si inregistrare video permanenta.

Ce drepturi aveti asupra datelor dumneavoastra personale?

Beneficiati de urmatoarele drepturi:
• Sa solicitati acces la date, ceea ce presupune dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram datele ce va apartin, precum si informatii despre modul in care le prelucram;
• Sa solicitati actualizarea oricaror date personale incorecte sau care nu mai sunt de actualitate;
• Sa solicitati stergerea datelor pentru retinerea carora nu mai avem justificare;
• Sa solicitati restrictionati utilizarea datelor personale – de ex. sa nu fie accesate sau utilizate pana la solutionarea altor solicitari ale Dvs.
• Sa va opuneti prelucrarii datelor Dvs. in anumite situatii sau conditii;
• De a solicita stergerea datelor personale;
• De a solicita portarea datelor, adica de a primi datele personale pe care ni le-ati furnizat si pe care le-am prelucrat prin mijloace automate, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat;
•  dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania; anspdcp@dataprotection.ro; Telefon: +40.318.059.211 /+40.318.059.212; Fax: +40.318.059.602; http://www.dataprotection.ro/?page=contact;
• Dreptul de a va adresa instantelor de judecata.
Vom raspunde solicitarilor Dvs. in termenele si cu respectarea dispozitiilor legale.

Este necesar sa ne oferiti datele dvs. personale?

Nu sunteti obligati niciodata sa ne oferiti date personale, dar este posibil ca anumite informatii sa fie necesare pentru derularea relatiei contractuale dintre noi, aferenta comenzilor plasate, asa incat, in cazul exercitarii anumitor drepturi, precum dreptul de opozitie, de restrictionare a prelucrarii sau de stergere, sa fim in imposibilitatea onorarii acestora. In anumite situatii impuse de dispozitiile legale nu vom putea da curs solciitarilor Dvs., ins ava vom informa despre aceasta in raspunsul pe care vi-l vom oferi.

Folosim metode automatizate de luare-decizii?

Folosim metode automatizate de luare-decizii atunci cand folositi platforma noastra web. Acestea implica servirea de continut in functie de preferintele si activitatea online a dumneavoastra. Aceste metode ne permit afisarea continutului care este relevant pentru dumneavoastra.

Folosim cookies?

Da, folosim cookies pentru a ne asigura de functionarea platformei in parametri normali, pentru a monitoriza utilizarea platformei si pentru a servi utilizatorilor continut cat mai relevant. Daca decideti sa va inregistrati pe platforma noastra, sau sa utilizati in continuare site-ul, sunteti de accord cu utilizarea cookies, puteti citi mai multe despre ce cookie-uri folosim in Politica de cookies pe aceasta pagina.

Puteti bloca cookies modificand setarile browser-ului utilizat de dumneavoastra. Insa, daca alegeti sa blocati toate cookies este posibil sa nu mai puteti accesa sau utiliza partial sau in totalitate platforma noastra.

Cui va puteti adresa daca aveti intrebari?

Daca aveti orice intrebari cu privire la prelcurarea datelor personale ale Dvs. daca doriti sa va exercitati drepturile, in caltiate de persoana vizata, va rugam sa ne contactati utilizand oricare dintre datele de contact afisate mai jos.

Tel: + 40 21 315 10 81/91
Fax: + 40 21 315 10 95
Mail: office@bunzlromania.ro

BUNZL DISTRIBUTIE SRL
Adresa: BUCHAREST WEST LOGISTICS PARK, CLADIREA C, UNITATEA C01, Str. DE 287/1, Sat Dragomiresti-Deal, Comuna Dragomiresti-Vale, Judet Ilfov
Tel: + 40 21 315 10 81/91
Fax: + 40 21 315 10 95
Mail: office@bunzlromania.ro
Web: www.bunzlromania.ro

BUCURESTI / ILFOV

Telefon: +4021 315 10 81/91
Fax: +4021 315 10 95
Email: office@bunzlromania.ro; relatiiclienti@bunzlcee.com
Adresa: Bucharest West Logistics Park, cladirea C, unitatea C01, Str. DE 287/1, Sat Dragomiresti-Deal, Comuna Dragomiresti-Vale, Judet Ilfov.
Cod postal: 077096

CLUJ

Telefon: +40264 422 569
Fax: +40264 460 870
Email: relatiiclienti@bunzlcee.com
Adresa: Comuna Floresti, Str. Avram Iancu, Nr. 442-446 (DN E 60), Judet Cluj.
Cod postal: 407280

IASI

Telefon / Fax: +40232 232 712
Email: relatiiclienti@bunzlcee.com
Adresa: Mun. Iasi, Bulevardul Chimiei, Nr. 14.
Cod postal: 700293

SIBIU

Telefon: +40269 210 405
Fax: +40369 819 684
Email: relatiiclienti@bunzlcee.com
Adresa: Mun. Sibiu, Str. Onisifor Ghibu, Nr. 1.
Cod postal: 550020

TIMISOARA

Telefon: +40356 001 005
Email: relatiiclienti@bunzlcee.com
Adresa: Comuna Giroc, Sat Chisoda, Platforma Industriala Incontro, DN 59, Km 8+550 m, Judet Timis.
Cod postal: 307221